JIIL Bouwbegeleiding & Advies ontwikkelt nieuwe Tandartspraktijk Schalk B.V. in Zuidwolde

Zuidwolde, augustus 2010, Tandarts Schalk was al geruime tijd op zoek naar een andere locatie voor haar praktijk. Toen in Middelveen IV nog een bouwkavel met bijzondere bestemming bleek te liggen heeft tandarts Schalk J2L Bouwbegeleiding & Advies uit Zuidwolde opdracht gegeven om het plan te ontwikkelen. “Zelf hebben we geen verstand van bouwen en we hebben het hartstikke druk met de praktijk, een bouwbegeleider die dan alles voor je regelt is een geweldige uitkomst”, aldus tandarts Schalk. Binnenwerk Interieurprojecten, als specialist in tandartspraktijken, heeft een plattegrond met een juiste routing geschetst, waarna J2L een prachtig totaalplaatje heeft ontworpen. De verschillende afdelingen van de Gemeente, en het Drents Welstandstoezicht vonden het een mooi plan en hebben groen licht gegeven voor het indienen van een aanvraag bouwvergunning.

Begin juli werd bij J2L het plan gepresenteerd aan 12 buren welke rechtstreeks zicht hebben op het pand. Onder het genot van een kopje koffie en een plakje Drentsche cake werd het pand vanuit alle hoeken op een scherm gepresenteerd, zelfs kon al binnenin het pand worden gekeken. Na een uitleg over het tot stand komen van het bouwplan waren allen zeer ingenomen met het ontwerp.

Mark Gortemaker:
De huidige gehuurde praktijk wordt veel te klein omdat, na de start ruim 4 jaar geleden, nog steeds nieuwe patiënten blijven toestromen. Een noodunit is nu al onderdeel van de praktijk en verdere uitbreiding is gezien de indeling van het huidige pand geen optie. Een andere locatie was dus wenselijk, en daarbij heeft nieuwbouw natuurlijk de voorkeur omdat je dan alles zo kunt maken zoals je het graag hebben wilt. Ik adviseer om een zo duurzaam mogelijk pand te bouwen, en daarbij een zo laag mogelijk energieverbruik. Door het toepassen van energiezuinige systemen als een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een buitenschil met hoge isolatiewaardes kan het verbruik aanzienlijk worden teruggedrongen. Voordat de schep daadwerkelijk de grond in kan zijn er nog enkele maanden nodig voor een gedegen voorbereiding en uitwerking van het bouwplan.